Dag 1-3: mijn ervaringen met de Aloe Vera Forever Living C9

De Clean 9 (C9) van het F.I.T. programma van Forever Living is een 9 daags reinigingsprogramma waarbij je je lichaam reinigt en je eetgewoonten kunt ‘resetten’: je drinkt veel water, eet geen suiker, drinkt geen koffie of alcohol en je eet voornamelijk eco/biologische voeding.

Een begeleidend boekje helpt je door de dagen heen met tips voor recepten en gezonde snacks. Lees hier de uitgebreide informatie over het Aloe Vera Forever Living C9 programma.


Waarom de C9 van Forever?

Mijn doelen om met dit reinigingsprogramma mee te doen zijn:

 1. Gezondere eetgewoontes opbouwen (minder snoepen, meer water drinken)
 2. Mijn lichaam van binnen reinigen zodat ik mij beter en minder moe voel als ik sport.
 3. Fitter en slanker worden met als doel me beter in mijn lijf voelen.

Met mijn blog deel ik met jullie mijn ervaringen over de C9, van dag tot dag. De eerste 4 dagen breng ik door op vakantie bij mijn vriendin Neel in Zweden, terug in Nederland aangekomen zal ik ook weer gaan werken en sporten (crossfit). Volg me mee via deze blog of via instagram via @healthylivingbylisette.

Wil jij de C9 uitproberen?
Heb je interesse in de Aloe Vera C9 of het FIT programma? Deze producten zijn niet in winkels te koop, wel via mij persoonlijk of via mijn webshop. De C9 box vind je onder artikelnummer 475 of 476 (vanille of chocola smaak). Voor persoonlijk advies stuur me een berichtje.

Dag 1 & 2: het Aloe vera detox proces
In principe eten we de eerste twee dagen geen vaste voeding want we gaan ons lichaam van binnenuit reinigen. Er moet dus vooral veel gedronken worden: Aloe Vera gel, heel veel water en proteine shakes. We mogen te alle tijden wel snacks van de vrije lijst zoals appel, kiwi, spinazi, gedroogde pruimen, sugarsnaps, sinaasappel, etc. Maar wij proberen ons zo goed mogelijk te houden aan het programma dus snacken alleen bij echte trek.

Eerste dag C9, donderdag 20 aug 2015
07.30 Aloe Vera gel gedronken en Therm tablet genomen, goed voor het metabolisme en onze energie. Maten van borst, middel, heup, armen en benen opgenomen en foto’s gemaakt. Vrijwel direct daarna heel misselijk geworden maar dat trok vrij snel weer weg. Ondanks dat het zo vroeg was ben ik toch maar een stukje gaan wandelen. Voorschrift is namelijk dat je ’s ochtends minimaal 30 min lichte lichaamsbeweging doet. Die misselijkheid betekent waarschijnlijk dat afvalstoffen hun weg naar buiten zoeken, dan kan ik maar beter in beweging zijn als dat proces aan de gang is.
Vandaag is superlekker weer en ik ben op vakantie in Malmö, Zweden, dus ik ga vanmiddag lekker naar het strand!

12.30 gelunched met de Aloe Vera gel, Term tablet en een vanilla proteïne shake aangemaakt met water. De shake was vrij poederig maar de smaak was goed. Eigenlijk had ik helemaal niet veel trek, maar circa een uur na de shake begint de trek te komen. Ik drink water. Opzich is dit best vol te houden maar mijn hoofd kan niet wachten tot ik weer iets in mijn maag krijg. Ik zie overal eten, restaurantjes en eetcafé’s..

Tegen het einde van de middag wandelen Neel en ik een blokje om: weer half uur gewandeld. We hebben wel trek maar drinken veel water. We spreken af dat we rond 7 uur ons ‘dinner’ nemen: een Aloe Vera shot.

Tegen 20.00 uur krijgen we toch echt trek en grijp ik naar de suger snaps (die op de vrije lijst staan). We drinken ook onze Aloe Vera gel en een glas water met frambozen erin.

We sluiten de avond af met nog een Aloe Vera shot. De Aloe Vera gel is best bitter, te vergelijken met een bittere grapefruit, maar doet iets met mijn lichaam, dat voel ik zeker! Opzich valt het mee met de trek: het is meer het gevoel dat ik ergens op wil kauwen.

Dag 2 C9: vrijdag 21 aug 2015
Aloe Vera gel en Therm tablet genomen, water gedronken. Weer een beetje misselijk maar trekt gelijk weer weg. Half uurtje gewandeld. Niks aan de hand, alleen beetje dorst.

Tussendoor weer een Fibre stick, goed voor de stoelgang en het geeft een vol gevoel. Het smaakt nergens naar maar op een of andere manier vult het wel. Ik doe er wat citroensap bij en dan is het best lekker.

12.30 Tegen lunchtijd drink ik de Aloe Vera gel en een tablet. En ik prepareer vast een lunch voor Neel en mij: voor mij een frambozen-amandelmelk proteïne shake en voor Neel één met blauwe bessen. Met de auto haal ik Neel op van haar werk, proosten we onze shake en rijden we door naar het buitenhuisje van haar ouders in de bossen van Zweden, Fladalt.

Onderweg stoppen we bij de supermarkt en doen we inkopen voor het weekend: zalm, zoete aardappelen, prei, paprika, groene arperges. Zo goed als allemaal ecologisch. En voor tussendoortjes van de vrije lijst: frambozen met blauwe bessen en bramen ingevroren, sugarsnaps, gedroogde pruimen, 2 sinaasappels en 2 kiwi golds. We krijgen er zo’n zin in dat we bijna vergeten dat het avondeten pas voor morgen is!

De omgeving van het huisje is prachtig: het is groen, in de verte hoor je een beekje, het is stil op het gefluit van vogeltjes na. We nemen tijd voor een ‘fika’ (Zweeds woord voor ‘koffie met koek-tijd’): we drinken een glas water met bessen en happen 3 pruimen weg.
Dan gaan we de omgeving verkennen (Neel is hier al wel bekend, maar neemt mij graag op ondekkingsreis). We maken een heerlijke wandeling door de bossen, velden en heuvels van 6 kilometer. Best een pittige wandeling voor wat we binnenkrijgen. En dat merken we! We kunnen het alleen nog maar over eten hebben. We zijn ermee geobsedeerd, niet alleen nu, eigenlijk de hele dag al. Maar we gaan echt niet opgeven, we zijn al zo ver gekomen!

We zijn ook best moe dus we nemen een warme douche, zetten de open haard en televisie aan. Installeren ons op de bank en onder het genot van een filmpje drinken we veel water en storten ons op een heerlijk zoete sinaasappel. Zo fijn!

Dan later nog op de avond een Aloe shot en slapen!

Dag 3 C9, zaterdag 22 aug 2015
10.00 goedemorgen! Vandaag mogen we ontbijten met een proteïne shake, een flinke Aloe Vera shot en een Therm tablet. Zo veel eten opeens! We beginnen de dag met meten en wegen.

Jeeminee! Net op de weegschaal gestaan en Neel en ik wegen gewoon 5kg minder dan 2 dagen geleden! Bizar, maar ja ik heb ook veel vocht verloren de laatste dagen. Vandaag mogen we weer eten dus dat trekt wel weer recht natuurlijk.

11.00 We nemen een proteïne shake met soja melk en frambozen. Smaakverschil met de amandelmelk proeven we niet echt. Na het ontbijt doen we wat lichaamsoefeningen op de patio gebaseerd op mijn crossfit trainingen: 50 squats, 50 sit-ups, 50 lunges, 50 push ups en 50 back extensions. Daarna nog wat stretchen. Ben kapot en flink aan het zweten maar dat is goed!

12.30 We nemen een Fibre stick met water en kijken uit naar onze volgende activiteit: we gaan ziplinen! Ziplinen was supergaaf, tussen de heuvels en bossen roetsjen met een touw naar beneden, zo gaaf!

15.00 Omdat we lang in de rij hebben moeten wachten bij het ziplinen en ons daarmee in de tijd hebben vergist hebben we echt veel te lang niks gegeten en onze energielevel is behoorlijk gedaald. Snel naar huis dus om onze proteïne shake met amandelmelk en frambozen klaar te maken. We drinken de shake op een mooie plek aan het Västersjön meer op. Voor de rest van de middag zoeken we een rustig plekje op om te relaxen en te zwemmen.

20.00 Wat was het een heerlijke dag en wat fijn dat we deze mochten afsluiten met een gezonde maaltijd (eerste na 2 dagen) van ca. 600 calorieen: zalm, zoete aardappel met ecologische groenten en gedroogde pruimen uit de oven. Vooral die pruimen erbij, heerlijk! Het smaakt ons echt goed en wat een belevenis om weer te mogen kauwen! Ik zit vrij snel vol, maar het is te lekker om te laten staan. Toch adviseer ik mezelf om volgende keer te stoppen met eten als ik vol zit.

De rest van de avond drinken we alleen nog water. We hadden ons voorgenomen als toetje een kiwi gold te nemen, maar we hebben er beiden geen behoefte aan.

22.00 We nemen een voetbadje met Aloe Vera Heat Lotion en Aloe Vera scrub. Goh dat ruikt lekker! Na een momentje van ontspanning drogen we onze voeten af en smeren we ze in met Aloe Vera Propolis creme: mijn voeten voelen superzacht. Aloe Vera is ook overal goed voor!

Dag 4-6 C9: wordt vervolgt..
Op dag 7 zal ik een update doen over mijn ervaringen van dag 4-6. Heb je interesse in de Aloe Vera C9 of het FIT programma? Het is niet in winkels te koop, wel via mijn webshop. De C9 box vind je onder artikelnummer 475 of 476 (vanille of chocola smaak). Voor persoonlijk advies stuur mij een berichtje.

Groetjes Lisette 

5 gedachtes over “Dag 1-3: mijn ervaringen met de Aloe Vera Forever Living C9

 1. Steffi

  Ah Lies wat ben je goed bezig!! Echt super knap. En heel leuke post om te lezen. Ik had hetzelfde bedacht over aloe vera, en ben een paar maanden geleden begonnen met elke ochtend een smoothie van aardbeien, bessen en/of bramen, sinaasappel, chia zaden en aloe vera juice. (Het fruit kan ik vinden op een local markt voor >1 dollar per bak dus dat vries ik dan mooi in.) Ik merk echt dat mijn huid en haar er zoveel gezonder en zachter op zijn geworden. Maar ik ben benieuwd naar de verdere dagen van jouw project en ook of je dan snel weer aankomt als je weer normaal eet. Heel veel succes nu. Het lijkt me een beetje afzien maar je bent al over de helft dus geef niet op en zet ‘m op!!

  Geliked door 1 persoon

 2. São Goncalves

  Lisette,
  Voor dat ik voor jou verjaardag, verder ga koken, lees ik nog een keer jouw blog.
  Het is geweldig hoe je hebt gepresteerd.
  Mijn super groot compliment.
  Je overtuigt me dat als iemand de kennis en ervaring in zichzelf heeft wakker gemaakt, kan de inzette een geweldig gevoel geven.
  Ik kan alleen maar denken dat jij een super goed gevoel hebt. Ik hoop dat zo blijft.
  Avante minha soberana!
  Conseguiste! Lo has logrado!
  Het is je gelukt! You get !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s