Dag 4-6: het vervolg van mijn Aloe Vera Forever Living C9 kuur en crossfit

Met mijn blog deel ik met jullie mijn ervaringen met de Aloe Vera C9 detox, van dag tot dag. De eerste 4 dagen breng ik door op vakantie bij mijn vriendin Neel in Zweden, terug in Nederland aangekomen zal ik ook weer gaan werken en sporten (crossfit). Lees hieronder het verslag van dag 4-6.

Heb je interesse in de Aloe Vera C9 of het FIT programma? Deze zijn niet in winkels te koop, wel via mijn webshop. De C9 box vind je onder artikelnummer 475 of 476 (vanille of chocola smaak). 

Dag 4 C9: zondag 23 aug 2015
09.00 Vandaag vroeg op want vandaag ga ik terug naar Nederland en we willen veel doen. Ontbijt met 120ml Aloe, Therm tablet en een shake. Om half 10 wandelen we een stuk door de bossen, dit keer meer een powerwalk dan gisteren door de heuvels. Wat een rustgevende omgeving!

11.00 We nemen een Fibre oploszakje en rijden weer naar het meer om te relaxen aan het water. Ik had geen beter weer kunnen wensen voor dit weekend, wauw!

13.00 Terug bij het huisje doen we weer wat oefeningen: ik doe dezelfde oefeningen als gisteren (50 squats, 50 sit-ups, 50 lunges, 50 push ups en 50 back extentions) en een korte strech want ik heb spierpijn van gisteren! Ik geniet van de groene bossen en de stilte.

14.00 Ik eet vanmiddag de zalm maaltijd van gisteravond want vanavond zit ik in het vliegtuig en dan kan ik mijn shake drinken. Neel neemt wel nu haar shake zodat ze vanavond met haar vriend, Frank, kan dineren. Frank doet namelijk ook de C9, dus het is wel zo gezellig dat ze dan samen hetzelfde kunnen eten.

Volhouden geen probleem!
15.00 we rijden terug naar Malmö zodat ik de trein kan nemen naar Kopenhagen waar mijn vlucht vandaan gaat. Neel en ik bespreken hoe goed het met ons programma gaat en hoe verbaasd we zijn over onze discipline: we hebben al meer dan 3 dagen geen suiker gegeten wat echt een uitzondering is op onze dagelijkse eetgewoontes!

We concluderen dat het komt door het 9 daagse programma: het is een relatief kort tijdsbestek om jezelf te moeten ‘beheersen’, maar bijna halverweg het programma realiseren we ons dat een paar pruimen, een handje sugersnaps en water net zo goed de trek stilt, en veel gezonder is dan een zakje chips, snoep of andere ongezonde kost. We vermoeden dat we dit daarom op lange termijn kunnen volhouden. Veel effectiever dan een doel met onbepaalde tijd.

16.00 Halverwege de rit bij Helsenborg krijgt onze auto panne. Midden op de vluchtstrook staan we dan stil met een auto die niet meer start. Wat een ellende opeens..

Gelukkig staan we vlakbij een afrit en kan ik die uitlopen en vanaf daar een taxi nemen naar mijn volgende bestemming zodat ik nog op tijd op de luchthaven kan zijn. Neel blijft bij de auto achter om gered te worden door haar vader. Wat een rare plek om afscheid te nemen..

18.00 Alles is uiteindelijk zo goed als goedgekomen met de auto en ik red het op tijd op de luchthaven. Maar ik ben nu wel echt uitgeput en dorstig. Eenmaal door de beveiliging koop ik een liter bronwater en besluit dat ik dit voordat ik aankom in Nederland moet hebben opgedronken.

Dag 5 C9: maandag 24 aug 2015
08.30 Vandaag weer aan het werk! Ik ontbijt met 120ml Aloe, Therm tablet en de bekende shake. Bij de biologische winkel doe ik alvast wat inkopen voor deze week: kipfilet, garnalen, groentes, aardappel en zilvervliesrijst. Ik fiets naar werk en begin vrolijk mijn dag.

Interessant om te weten als je zelf gaat de C9 gaat doen:
Heel fijn dat ik de C9 heb kunnen starten in het weekend en nu pas aan het werk ga. Zo heb ik kunnen wennen aan het nieuwe ritme, de ‘menu’s’ en tussendoor heb ik geen stress gevoeld. Zeker aan te raden als je ook start met de C9!

Het verschil tussen dorst en trek
De afgelopen dagen drink ik ongekend veel water! Vroeger, als ik dorst had at ik meestal iets: ik voelde haast het verschil niet tussen dorst en trek. Maar nu voel ik echt steeds meer het verschil tussen dorst en trek. Het C9 programma raad aan dat je minimaal 8 glazen water drinkt per dag (dat is ca 2 liter), maar ik red het makkelijk om 3 liter water te drinken. Dat merk ik ook wel: ik plas de hele dag door, haha! Ben je trouwens moe van ‘gewoon’ water drinken? Neel en ik doen er graag een kneepje citroensap in of een handje vol frambozen uit de vriezer: dan krijgt het weer een spannend smaakje.

Ook lijkt het alsof mijn haar zachter aanvoelt. Ik weet niet of dit door de zon komt of mijn haar lotion, maar goede kans dat het deels door de Aloe Vera of hoeveelheid water komt.

14.00 Gelunched met de Therm tablet en (aardbeien/frambozen) amandelmelk proteïneshake. Een collega van me roostert ondertussen een tosti met kaas. God wat ruikt dat heerlijk, maar gelukkig doet het me niet meer zo veel meer. Als tussendoortje eet ik een verse biologische vijg.

17.00 Ik ben behoorlijk energieloos. Misschien moet ik toch meer tussendoor eten! Ik neem een halve biologische peen.

18.30 Nog even langs de Albert Heijn om een paar laatste dingen te halen. Ik kan niet gelijk vinden wat ik zoek en word ongeduldig van mezelf want ik heb te weinig energie! Thuis aangekomen neem ik meteen twee gedroogde pruimen, helaas niet biologisch. Het wordt me anders echt te duur: 9 euro voor een (grote) zak biologische pruimen tegenover 3 euro voor de ‘normale’!

19.30 Vanavond geniet ik van een gebakken runderbiefstuk met prei en champions in zure room gebakken, een gepofte aardappel en een klein bakje sla met tomaat. Dit gaat er lekker in! Het lijkt veel eten op mijn bord maar ik heb me wel gehouden aan de aanbevolen porties (75 gram per groentes en 150 gram aardappel en vlees), dus ik zal niet klagen, hihi.

Normaal zou ik trouwens bij deze maaltijd koken met zout, maar dat is niet toegestaan tijdens de Clean 9. En ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook niet mis!

Dag 6 C9: dinsdag 24 aug 2015
Hoera, ik ben over de helft van het programma en nog steeds gaat alles goed! Vandaag ben ik wel een beetje zenuwachtig want ik ga weer sporten en ik wil het goed vol kunnen houden dus ik moet gedurende de dag voldoende eten om ’s avonds niet zo futloos als gisteren te zijn. Verder mag ik mij vandaag weer meten en wegen.

4 kg lichter en 2,5 cm minder dan dag 1
Tjonge, de weegschaal geeft 4 kg minder aan dan dag 1. Ik meet mezelf en ik ben niet veel slanker, maar aan de omtrek van mijn buik en heupen zie je wel groot verschil: bij beide maar liefst 2,5 cm minder sinds dag 1. Dat merk ik ook wel aan mijn kleding; het zit allemaal een stuk losser dan voor de Clean 9. Had ik vorige maand net zo’n mooi jurkje gekocht.. Die zit nu dus helemaal los, balen! Maar gelukkig mag ik het nog ruilen.

Crossfit en voedingsadvies tijdens mijn C9 programma
Het is aan te raden om direct na het sporten mijn gezonde maaltijd te eten. Dat is de beste manier om kracht en spiermassa te behouden.

Ook is het belangrijk om voor het sporten voldoende te eten, bijvoorbeeld net na de proteïne shake, of een stuk fruit van de vrije lijst. Vooral als de lunch al even geleden was. Bananen staan ook niet op de vrije lijst, dus ik denk dat ik voor het sporten vanmiddag wat druiven, pruimen, wortel en frambozen eet.

Een typische workout van crossfit (WOD) combineert cardio oefeningen (rennen of roeien bijvoorbeeld) met krachttraining (gewichtheffen). Het gewichtheffen vergt veel energie en zeker in combinatie met cardio oefeningen heeft dit als resultaat dat je snel vet verbrand. Mijn coach adviseert me om tijdens de Clean 9 en het crossfitten vooral goed naar mijn lichaam te luisteren en geen krachttraining te doen met maximaal gewicht.

08.30 Ik ben een beetje klaar met de frambozen/bessen shakes, dus vandaag ontbijt ik met een nectarine amandelmelk proteïne shake, en natuurlijk met de Aloe Vera gel en de Therm tablet. Ik fiets supersnel naar werk en straks terug naar huis dus dat is weer 30 min minimale aanbevolen lichaamsbeweging.

12.00 Vandaag wil ik zo laat mogelijk lunchen zodat er zo min mogelijk tijd tussen de shake en het sporten zit dus ik drink superveel water (tegen het middaguur heb ik al meer dan 2 liter gedronken) en ik neem nog even een Fibre oploszakje en 3 gedroogde pruimen. Ik voel me nog steeds goed, nog geen trek.

14.00 lunch met een nectarine en aardbeien proteïne shake en de Therm tablet. En tegen half 5 neem ik nog een halve peen en een sinaasappel.

17.30 Ik staar doodsbang naar het witte bord in mijn Crossfit sportschool AKA. De WOD voor vandaag is: 2 km hardlopen, 2 ground to overheads (een lift waarbij de bar van de grond tot boven het hoofd komt), 20 pull ups en 2 km rennen. Als ik dat maar volhoud..

Tot ieders verbazing eindig ik de WOD met – voor mijn doen – vlag en wimpel! Ondanks dat ik een langzame renner ben heb ik non stop kunnen rennen. Ook de lifts en de pulls ups gingen goed, mijn ademhaling was stabiel, geen krampen. Wauw ik heb me nog nooit zo goed gevoelt na een Crossfit workout! Ik voel me topfit, wat een verassing!

19.30 Mijn avondeten is biologische kippendijen filet gebakken met uitjes, paprika en sugersnaps, gestoomde sperziebonen en broccoli en zoete aardappel uit de oven. De rest van de avond drink ik water. Dat is nieuw voor mij, normaal wil ik altijd wel een toetje.

Mocht je net begonen zijn met sporten en ben je bang dat de C9 je zal verzwakken? Het tegenovergestelde kan je overkomen: het kan je juist een boost geven om nog harder te werken aan je doelenstellingen.
Wil je je eetgewoontes verbeteren? De C9 helpt je in 9 dagen op weg om af te komen van je suikerbehoeftes en brengt je inspiratie voor gezonde maaltijden.

Heb je interesse in de Aloe Vera C9 of het vervolgende FIT programma of de Vital 5? Ga naar mijn webshop. Voor persoonlijk advies stuur me een berichtje.

Wordt vervolgt..
Lees hier mijn ervaring van de laatste dagen 6-9 van mijn Aloe Vera C9 programma.

Wil je nog even nalezen wat het Aloe Vera Forever Living C9 programma inhoudt? Lees hier de uitgebreide informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s