Hello Fresh en crossfit

 

Ik ben net klaar met de C9 Aloe Vera en heb besloten mij vast te houden aan mijn nieuwe suikervrije lifestyle vast te houden. Omdat ik tijd wil besparen op koken en boodschappen doen heb ik besloten tijdelijk Hello Fresh maaltijden te bestellen. 

Vandaag krijg ik de eerste box van Hello Fresh (HF). Ik was vergeten dat ik alleen maar betaal voor een box met 3 gerechten (voor twee personen), maar ik blijk toch voldoende eten voor de hele week te hebben want het zijn grote porties. Er zitten hele gevarieerde ingredienten en gerechten in. Ik heb gekozen voor de box voor 2 personen zodat ik ook kan lunchen met de ‘left-overs’.

Daarna heb ik een verjaardag van een vriendin. Ik had besloten om 1 keer per week te mogen snoepen dus ik spreek met mezelf af dat ik vandaag nog even niks mag snoepen want morgen heb ik mijn eigen feestje. Uitdaging?

Op de verjaardag neem ik een portie vegetarische pasta salade, wat rauwkost en een glas water. Ik mag eindelijk weer eten ‘wat ik wil’, maar ik sla de chips, borrelnoten en sapjes over. Geen probleem.

’s Avonds bereid ik mijn eerste HF maaltijd: Turkse Bulgar met kipshoarma en little gems. Het is erg lekker en ik heb zelfs nog 2 porties over voor een lunch en diner.


Zondag 30 aug 2015: verjaardagsfeest met taart!

Vandaag vier ik mijn verjaardag en ik wil graag gezonde hapjes en tapas serveren: ik maak een soortgelijke pastasalade zoals ik gisteren op had en biologische kippendijen met curry en pruimen. Klinkt heerlijk? Ja!

Maar eigenlijk ben ik helemaal niet zo goed creatief in de keuken dus ik vraag mijn moeder of ze wil bijdragen aan wat hapjes en een appeltaart, daar kijk ik al 9 dagen naar uit. Bovendien is mijn moeder de grootste tapas Queen die ik ken. Gegarandeerd succes!

Mijn moeder maakt een Spaanse tortilla, middenoosterse quinoa salade en zelfgemaakte zalm met bieslook soesjes. Vooral die laatste waren echt goddelijk, ik moet haar recept nog vragen.

Verder bak ik zelf nog cranberry speltkoekjes (doe-het-zelfverpakking van Sissy Boy). Maar ik wil ook heel graag taart serveren (en vooral eten) dus wat een geluk dat mama een appeltaart voor mij wil bakken. Daarnaast wil ik graag – vooral omdat ik liever geen suiker wil blijven eten – een suikervrije bananencake maken zodat ik echt ‘schuldvrij’ zoetigheid kan eten.

Ik heb dit alleen nooit eerder gemaakt dus ik zoek online wat recepten op en maak mijn eigen creatie. De cake ging dezelfde dag nog op en ik kreeg veel complimenten! Dus ik deel graag het bananenbrood recept met jullie. Beloof me dat je dit bakt als je dit leest en post je resultaat op mijn Instagram page.

Picknicken in het park
Het is mooi weer dus we gaan lekker naar het park vlakbij mijn woning en genieten van de heerlijke hapjes!

De rest van de week houd ik me aan de ritmes van tijdens de detox: 3 hoofdmaaltijden, veel water, rauwkost en fruit. Ik heb ook nog Fibres en Therm tabletten en die neem ik ook als ik wat futloos ben. In plaats van dat ik tussen de middag brood of kwark eet, lunch ik deze week ook met de restjes van mijn verjaardag en van de HF gerechten.

Maandag 31 aug 2015: Sugar rush!
Maandagmiddag krijg ik zoete trek. Gelukkig heb ik wat speltkoeken meegenomen om uit te delen op werk. Ik eet er 2. Er zit natuurlijk suiker in, dus lekker zoet zijn ze. Maar daarna heb ik spijt.. Ik voel me helemaal uitgeput. Echt, ik ben klaar om te slapen. Wat vreselijk vind ik dit! Vanaf morgen toch echt weer aan de pruimen en dadels in geval van zoete trek.

Vanavond ben ik ook weer in de crossfit box en het gaat redelijk goed. We hebben veel arm en schouderoefeningen vandaag (handstand push-ups (HSPU), pull ups en clean & jerks (C&J)), maar mijn armen zijn nog niet zo sterk. Maar verder voel ik me superfit tijdens de burpees, box jumps en squats.

’s Avonds na het avondeten drink ik alleen water. Bij echte trek eet ik een appeltje. Ik moet alleen nog wel opletten dat ik mijn porties kleiner maak, want ik zit vaak eerder vol dan mijn bord leeg is. Ik ben van de opvoeding: ‘eet je bord leeg, want er zijn arme kinderen die niks te eten hebben’. Voor veel mensen wel herkenbaar denk ik. Maar daardoor eet ik eigenlijk altijd mijn bord leeg ook al zit ik al vol.

Verder moet ik echt nog veel water blijven drinken. Bij drukte op werk vergeet ik te drinken ook al heb ik dorst. Verder voelt mijn gezichtshuid superzacht en mijn nagels zijn langer en sterker geworden (normaal breken ze supersnel). Mijn lichaam heeft zich denk ik echt van binnenuit gecleaned.

Dinsdag 1 sep 2015: leren omgaan met porties!
Drukke dag op werk, maar water drinken gaat redelijk. Ik neem een dadel en pruim als tussendoortje, meloen met seranoham en ik lunch met de Bulgar van zaterdag. Ik heb nog een flinke portie over en eet het maar op, maar het was toch te veel.. Leer ik het dan nooit?!

Vanavond kook ik weer een HF maaltijd (vis met sperziebonen en venkel) en al vind ik de smaken een beetje flauw (ik probeer nog steeds niet te veel zout te eten). Toch ben ik best tevreden. Het ziet er in ieder geval erg mooi uit en het is mega gezond! Ik heb genoeg over (ja, vanavond eet ik voor de verandering mijn bord niet leeg) voor lunch op woensdag. Yes, want dit is een top maaltijd vóór het sporten.

De WOD van vandaag is 5 setjes van 5 back squats met 1 gewicht. Ik kies 50 kg en houd het goed vol. Daarna maken we in 8 minuten zo veel mogelijk rondjes vol van 6 cleans en 12 box jumps. Lekker doodgaan dus haha! Ik voel me best lekker en met het oog op de kwalificaties van de Lowlands Throwdown (crossfit wedstrijd) aanstaande zaterdag trakteer ik mezelf op een proteïne shake. Dan kunnen mijn spierballen goed groeien en herstellen.

Heb je zelf ook interesse om de Aloe Vera C9 van Forever te doen? De kosten voor de C9 box bedragen ca. 120 euro. Ben je al klaar met de C9 en weet je niet wat je hierna moet doen? Ga dan bijvoorbeeld verder met het vervolgprogramma van Forever Living, de F15!

Forever producten zijn niet in winkels te koop, wel via mij of mijn webshop. Voor persoonlijk advies stuur me een berichtje.

Lees hier mijn volgende blog over de crossfit wedstrijd kwalificatie, Lowlands Throwdown.

Groetjes Lisette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s