Mijn transformatie en geheimen die ik met jullie wil delen..

Dansen, dansen, dansen!
Ik heb altijd veel aan verschillende sporten gedaan zoals capoeira, dansen, pole fitness, yoga. De laatste jaren (2010-2014) was ik vooral verzot op salsadansen, met name showdansen. Ik trainde 7 uur per week in een showteam, daarnaast gaf ik ook nog salsales, deed extra dansgroepjes erbij en trad ik ook nog eens op.

IMG_2589
Toch was ik tijdens de danstrainingen niet erg fit: ik was snel moe, had vaak geen kracht om snel achter elkaar door te dansen of om veel achter elkaar te spinnen (draaien). Alleen met optredens kon ik echt alles geven; waarschijnlijk omdat ik dan extra adrenaline had. Optreden was echt leuk, ik houd ervan in de spotlights te staan, het publiek te entertainen. Dat hoeft wat mij betreft niet alleen op de dansvloer. Toneelspelen vind ik ook geweldig, en stiekem droom ik van een carrière als presentatrice van een vette dansshow op tv. Wie weet komt die dag ooit nog eens..

Persoonlijke ontwikkeling
De afgelopen jaren heb ik nogal wat meegemaakt: persoonlijke dingen en emotionele dingen. Dingen die ik niet met iedereen wilde delen omdat ik bijvoorbeeld bang was voor hun oordeel. Ik was heel lang niet tevreden met wie ik was en wat ik had. Waar salsa me vroeger plezier gaf, brandde het me nu op en op een gegeven moment stortte ik in.

Met vallen en opstaan ben ik een emotionele en fysieke transformatie doorgegaan: ik heb aan mijzelf gewerkt om sterker in mijn schoenen te komen staan en ik geloof dat dat is gelukt. Deze persoonlijke ontwikkeling heeft mij de kracht hebben gegeven om te knokken voor mijn doelen, mijn geluk en mijn gezondheid, waar ik trots op ben. Mijn doel is om anderen te helpen om ook hun doelen te bereiken: op het gebied van gezondheid, sport, voeding en meer.

Alles heeft een reden?
Ik ben niet religieus, maar ik geloof dat alles een reden heeft. Dat gebeurtenissen op een bepaalde manier verlopen in het leven met een reden, inclusief vervelende dingen zoals blessures, ziektes, verlies van dierbaren. Hierdoor ben je genoodzaakt je focus te verleggen, je navigatie op scherp te stellen en je (lange termijn) doelen bij te schaven. Je realiseert je vaak achteraf pas dat het zo moest zijn.

Ik ben bereid om mij nu publiek open te stellen zodat iedereen begrijpt waarom ik met zo veel overtuiging sta waar ik sta.

Tegenslagen
Terwijl ik danste in een groep zei iemand ooit tegen mij: “je moet een beetje afvallen zodat alle mannen je kunnen liften.”. Ik weet nog dat ik zei: “ja je hebt gelijk” maar eigenlijk was ik persoonlijk erg geraakt. Ik was al onzeker over mijn lijf en nu werd ik daar op gewezen.

Ik ben vrij snel daarna gestopt met dansen. Ik realiseerde me dat mijn gewicht me beperkte in wat ik leuk vond. Ik voelde me afgewezen, niet goed genoeg om met de rest mee te doen. En deze opmerking motiveerde me niet om gezond of minder te eten: ik snoepte en at juist meer en dat bracht me in een cyclus waar ik niet uitkwam. Trouwens, zo ‘dik’ was ik niet maar ik at niet erg gezond en dat kon je wel aan me zien. Hoewel ik in theorie overgewicht had, was het probleem niet zo zeer dat ik te veel woog, maar dat ik te weinig zelfvertrouwen had.

“Je bent mooi”
Ik werd erg onzeker over mijn lijf en mijn vormen. Iemand kon zeggen dat ik mooi was, maar ik zag het zelf niet. Ik werd daar erg verdrietig van en zonderde mezelf af van anderen. Op een gegeven moment wilde ik niet meer op sociale gelegenheden zijn dus ik zei verjaardagsfeestjes af, ging niet meer naar salsafeestjes. Ik ontvluchtte mijn problemen door veel op reis te gaan: ik ging wel 3 keer per jaar op reis. Bali, Thailand, Zuid Afrika, Australië, India.. Prachtige bestemmingen. Mijn (ex)vriend hoefde niet mee, ik ging alleen.

IMG_2584  

Op zoek naar verandering in mijn leven
Ik was over heel veel dingen ontevreden en wist dat ik hulp nodig had bij het zoeken naar verandering in mijn leven. Dus ik ging naar een loopbaan coach/psycholoog die me gedurende twee jaar heeft gecoacht.

Tijdens die twee jaar besloot ik mijn droom te achtervolgen en heb toen twee keer auditie gedaan voor de theaterschool. Het eerste jaar kwam ik niet ver, maar het tweede jaar – na diverse theaterstages, regieprojecten, theatervoorstellingen bezoeken en bloggen over theater – kwam ik bij alle scholen tot en met de laatste ronde. Helaas wezen alle scholen me af: ik had te weinig spelervaring en was te perfectionistisch.

Te veel stress
In dezelfde periode gingen mijn ouders scheiden en met dat proces heb ik het erg zwaar gehad. Iemand kon me vragen hoe het met me ging en de tranen stonden al in mijn ogen. Ik voelde heel veel stress met als gevolg dat mijn haar werd dunner werd en uit viel. Sindsdien is mijn haar veel dunner dan vroeger. Mijn relatie verslechterde en ging uit. Ik kwam alleen voor mijn woonlasten te staan en dat was financieel zwaar: ik kwam altijd geld te kort. Verre reisjes maken ging niet meer.
Ik heb toen wekenlang, maanden eigenlijk, niks gedaan: mijn dag bestond uit werken, eten, bankhangen, veel slapen. En waar ik eerder ontevreden was over werk, bood mijn baan me nu juist veel stabiliteit en collega’s steun. Daar wil ik hen erg voor bedanken.

Geïnspireerd door vrienden op 8000 km afstand!
Ondertussen zag ik filmpjes en foto’s op Instagram van een vriendin op Curacao die crossfit deed. Zij werd superfit en slank en ik wist dat dat ook wel iets voor mij zou zijn. Ja, het was iemand die me inspireerde op bijna 8.000 km afstand!

Zodoende deed ik in november 2014 een proefles crossfit. Ik was super onfit: ik bakte er niks van! Ik weet nog dat ik die dag pizza had gegeten en ik werd kotsmisselijk tijdens de training. Ik heb ook dagenlang spierpijn gehad van die training: ik dacht dat ik mijn buikspieren had gebroken!! Haha.. Maar ik wist toen wel: wauw deze sport gaat me helpen fitter te worden.

Samen 100 uur sporten!
In januari 2015 begonnen mijn collega’s en ik met een sport challenge: in 20 dagen, met 8 collega’s, moesten we 100 sporturen volmaken. We vinkten af met stickers hoeveel we sportten. Ik werd verslaafd aan die stickers: ik moest en zou de meeste stickers behalen. Ik ging bijna elke dag sporten en als ik niet sportte dan wandelde ik naar werk in plaats van fietsen. We gingen ook samen sporten: schaatsen op de ijsbaan, iedereen droeg zijn/haar steentje bij met als gevolg dat we de challenge hadden gehaald. Dat ‘stickersysteem’ heb ik nog 6 maandenlang voor mezelf bijgehouden: ik hing voor mezelf een sportschema op mijn spiegel waar ik zo veel mogelijk smileys 😃kon scoren. Ik werd daardoor enorm gemotiveerd en gedreven.

Ik besloot dat ik in deze periode ook anderen kon inspireren met mijn progressie en deelde foto’s en filmpjes op Instagram. Ik werd strakker, fitter en gespierder: mijn lichaam bedankte me letterlijk dat ik weer voor mezelf zorgde, en ik was trots dat ik uit een diep gat was geklommen. Terug ga ik echt niet meer!!

De C9 van Forever was de ‘kers op de taart’! 
Toen mijn vriendin Neel in augustus vroeg of ik de detox wilde doen was ik sceptisch. Ik was bang voor een crash dieet effect, maar de C9 van Forever maakte juist korte metten met de slechte eetgewoontes die er nog in zaten gesleten en de overtollige kilo’s. Nu heb ik nog meer plezier in sport en ik ben trots op mijn lijf en vormen. En dankbaar dat ik gezond ben.

 

Door deze blog publiek te delen realiseer ik mij dat ik me erg kwetsbaar opstel en ook anderen betrek bij een verhaal waar ze liever niet bij betrokken willen zijn. Maar dit is mijn verhaal en dit alles heeft – en jullie allemaal hebben – deel uitgemaakt van het proces waarin ik ben gegroeid als persoon. Daarvoor wil ik jullie bedanken. Het valt nu op z’n plek: alles heeft geleid tot waar ik nu ben. Alles heeft een reden. Ja toch?

Ik hoop dat iedereen begrijpt dat ik deze blog heb geschreven om anderen te inspireren met mijn verhaal, niet om medelijden voor mezelf bij anderen op te wekken. Als je geïnspireerd bent deel dit bericht dan gerust met anderen. En neem contact met me op als je voor jezelf ook ‘Healthy living by ..’ stappen wilt maken. Deze lifestyle kan je leven voorgoed in positieve zin veranderen.

Gezonde groetjes,

Lisette
Zelfstandig Forever Business Owner
Webshop
Contact

10 gedachtes over “Mijn transformatie en geheimen die ik met jullie wil delen..

 1. São Goncalves

  Querida filha,
  Acabo de leer a tua história, e estou a escrever- te com lágrimas nos olhos.
  Gostei imenso da passagem:” Ik ben niet religieus, maar ik geloof dat alles een reden heeft.”
  Soms gebeuren vrezelik dingen, de laaste druppel was de scheiding.
  Ik prijs en waardig jouw doorzetsvermogen.
  Ga zo door!
  Chapeau!
  A vida tem ups en douws.
  Agora só ups!
  Estás no bom caminho, minha querida filha.
  Avante minha soberana!
  Estou e estarei sempre ao teu lado.
  Amo-te muito!
  Ik houd heel veel van je!
  I love you!❤️

  Geliked door 1 persoon

 2. Yorgos

  Openhartig verhaal. Durfal!!!
  Nooit geweten dat dit speelde maar mooi dat je een positieve draai hebt weten te geven aan het verloop van de gebeurtenissen en je gevoelsleven. Mooi!
  Succes!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s