Inspireren en laten inspireren

Als je mij persoonlijk op Facebook of Instagram volgt heb je al een sneak preview kunnen gezien van mijn gemoedstoestand van afgelopen weken. Ik voelde me niet echt mijn beste ‘ik’ en het is tijd om weer eens het mentale roer om te gooien! 

Ik wilde er eerst niet over bloggen omdat ik als fitblogger toch een soort ‘goede voorbeeld’ wil geven over een positieve houding en de juiste keuzes maken in voeding. Maar tegelijkertijd is mijn blog ook wel heel erg persoonlijk – een soort levensverhaal – en dit soort momenten bepalen vaak de koers voor mijn toekomst, zo heb ik eerder gemerkt.

Als je je hierin herkent… Geen probleem! Het ene moment kun je nou eenmaal superhappy met mezelf jezelf zijn en het andere moment moet dat weer een beetje worden bijgeschaafd. Keep Calm and be Happy!

Door de combinatie van diverse teleurstellingen die op mijn pad kwamen maakte dat ik wat minder motivatie had voor mijn eigen welzijn, voeding en sport.

Zo heb ik drie weken lang bijna niet getraind. Dat is echt een harde verandering op mijn normaal, want normaal sport ik 4-6 keer per week. Ik ben wel af en toe gaan hardlopen, en ik ben lekker op surfvakantie geweest met vriendinnen. Maar je moet je voorstellen: wat een terugval is dat opeens! De energie die ik daar vroeger uithaalde om mijn dag door te komen was er dus ook niet meer, en als ik wel ging haalde ik het er niet uit. Ik wilde daar gewoon niet zijn. Kan natuurlijk gebeuren, dat komt wel weer terug! Maar vergeet niet, ik had een uitdaging gepland voor september.. en dat is mijn TRIATHLON! 😁

img_7283-1
Superspanend dus, want ondanks dat ik af en toe heb getraind, heb ik heb geen trainingsprogramma gevolgd en heel weinig crossfit gedaan afgelopen maand.

Triathlon
Aanstaande zaterdag heb ik mijn eerste triathlon in Apeldoorn. Dit is een korte race van 250m zwemmen, 10km hardlopen gevolgd door 2,5km hardlopen. Ik doe deze triathlon vooral voor de ervaring zodat ik 24 september kan knallen in Amstelveen: 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen.

Ik heb bewust gekozen voor een korte afstand want ik ben natuurlijk geen professioneel atleet en realiseerde me dat ik niet voldoende tijd heb om te trainen voor lange afstanden. Aanstaande zaterdag zal ik de race echt moeten doen op mijn basisconditie. Maar wie weet vind ik het zo leuk dat ik ooit nog voor een Olympische afstand ga! Verder ben ik qua materiaal trouwens wel goed voorbereid: de meeste dingen heb ik gekocht via triathlonaccessoires.nl of is geleend.

  img_8333

Wat anderen van mij vinden.. 
Een opmerking die ik enige tijd geleden kreeg en die ik als persoonlijke aanval ervaarde was: “jij bent alleen maar bezig met hoe je eruit ziet.” Het werd me niet van harte verteld.

Deze opmerking zette me even aan het denken.. Is dat echt waar ik me mee bezig houd en hoe ik mezelf profileer? Ik vind van niet. Maar hoe erg is het als het wel zo zou zijn..? Een mens mag toch trots zijn over zijn/haar fysieke transformatie?

Is het niet duidelijk dat ik gezonder en bewuster leef en eet dan ooit tevoren en lekker veel beweeg met plezier. Ik sta daardoor positiever in het leven en ben ik blijer met mezelf dan ooit. Dat is toch tof! Ik ben trots op mezelf.

Dit ben ik en dit is mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop van harte dat mensen mijn ervaringen en blogs over sporten, gezond eten en Aloe Vera als prettig ervaren. Als je het niet interessant vindt of het inspireert je niet, dan moet je dit niet lezen. En daarmee sluit ik dit hoofdstuk af. 😊

img_7780
Inspireren en laten inspireren! 
Met deze blog wil ik vooral benadrukken dat ik mij realiseer dat teleurstellingen bij het leven horen, maar het is maar net hoe je ermee omgaat. Dat verschilt per persoon. Ik kruip vaak eerst even in mijn schulpje, laat even alles fieren en (er)varen en beslis dan wat ik ermee doe.

Laat je leiden door de natuurlijke stroming van logica en positiviteit. Ga er niet tegen vechten, dat frustreert alleen maar. Vergelijk met het een drenkeling op zee. De beste overlevingsstrategie is op zijn rug drijven en meegaan met de stroming. Zelfs baby’s leren zo zwemmen.

Of denk aan een surfer die een goede golf wil pakken. Hij/zij zal zich door de stroming moeten laten leiden naar het diepe, wil ie een goede golf pakken. Tegen de stroming en golven in zwemmen zwakt af, put lichamelijk én emotioneel uit en leid tot niet tot vooruitgang. Je komt simpelweg niet vooruit, dus kies een andere manier! Daar deelde Oprah Winfrey ook al eens een mooie uitzending over, geweldig!

img_7741-1
Positieve verandering
Ik heb besloten in de maand september te kiezen voor positieve verandering, en daarmee vooruitgang! Verandering in mijn visie, mijn houding en gewoontes, en ik wil meer waardering uitspreken naar anderen toe. Drie voornemens:

 1. Om positieve dingen in het leven te ervaren zal ik ook van het positieve uit moeten gaan.
 2. Ik blus negativiteit met liefde, zodat ik ook liefde kan terugverwachten.
 3. En ik zeg ja tegen nieuwe uitdagingen zodat nieuwe uitdagingen mijn pad weten te kruisen.

September is de maand van positieve verandering en ik heb dat al op verschillende manieren vorm weten te geven. Zo heb ik mijn werkkamer een metamorfose gegeven, zodat ik echt met volle inspiratie vanaf thuis kan werken.

img_8388
En heb ik besloten dat ik creatiever bezig wil zijn. Zo wil ik een kunstwerk schilderen voor in de slaapkamer, en ga ik een keyboard aanschaffen zodat ik mezelf kan (leren) begeleiden als ik zing.
Ook heb ik mijn website weer in een nieuw jasje gestoken! Wat vinden jullie ervan?
Ik heb zelfs het achtergrondscherm van mijn computer op mijn werk (andere baan) aangepast naar mijn lievelingskleur! 💜💛 En uiteraard ga ik weer gezond eten en lekkere sapjes maken.

img_8381
Bedankt
Gelukkig krijg ik nog steeds de liefste berichtjes van mensen die zich erg geïnspireerd voelen door mijn persoonlijke verhalen en ontwikkelingen, zelfs van mensen die ik nauwelijks ken.

Een toffe kaart van een lieve vriendin van de andere kant van de wereld… Wauw! Ik ben ontroerd. Dankjulliewel voor deze waardering! Ik vind het zó lief, jullie zijn echt ge-wel-dig!

img_7875

Peace & Love 💛

Lisette Croese
Zelfstandig Forever Business Owner & coach
Webshop
Contact

2 gedachtes over “Inspireren en laten inspireren

 1. São Goncalves

  Lieve lieve kind,
  Ik heb met je blog twee keer gelezen.
  Twee keer omdat de eerste keer de tranen uitbarstte.
  Je hebt niet makkelijk!
  Maar wat een energie ziet binnen in je. Als kind was je altijd een doorzetter en je blijft een doorzetter.
  Ik ben zeer trots op je.
  Geloof jezelf, laat a.j.b. niet door opmerking van andere mensen jou te beïnvloed.
  Accepteer het leven zoals het komt. Het leven is net als de bomen, de bladeren vallen zomaar uit en daarna groeit weer op nieuw aan de bomen.
  Je bent een boom, maar niet zo een, je ben een Baobab, (een heel sterke boom die allen maar in Afrika groeit).
  Kind, je weet dat mijn Nederlands niet goed is, ik beter in Portugees schrijven, dat is mijn moedertaal.
  Avante minha soberana!
  O importante não é ganhar batalhas, mas lutar sempre com as armas disponíveis.

  Whaw!
  Je kan niet alleen maar scheven, maar ik merk dat de worden vanuit je hart komen.
  Ik laat hier een dikke knuffel en een bedankt voor alle jouw vrienden en
  vriendinnen die jou steunen.
  Je kan op mama altijd rekenen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s