Geen vlees meer in 2017

In mijn vorige blog schreef ik dat ik minder vlees zou gaan eten. Maar 2  weken geleden heb ik besloten helemaal geen vlees meer te eten. Hieronder mijn eerste ervaringen waar je volgens mij alleen mee te maken krijgt als vegetariër bent geworden.

De grootste reden dat ik ermee wil stoppen is dat ik het niet eens ben met de wijze waarop ons vlees en gevogelte wordt geproduceerd. Het is gewoonweg onvoorstelbaar hoe en hoeveel dieren per dag worden gefokt en geslacht en dat alleen voor ons: consumenten. Laat staan wat dit voor effect het heeft op onze planeet, maar daar ga ik het hier nu niet over hebben.

Voor mij is het besluit om geen vlees meer te eten geen grote verandering in mijn leven. De meeste mensen die mij kennen weten dat ik de laatste tijd regelmatig bewuster eet, en als vrienden bij mij komen eten zorg ik ook dat ik een vega/vegan alternatief heb gekookt.

Maar goed, nu dat het officieel was deelde ik vorige week het nieuws met mijn familie en vrienden en het werd positief ontvangen:

 • “Welcome to the lifestyle of being kind to all kinds!” Naar aanleiding van mijn post op op Instagram en Facebook verwelkomden vrienden mij enthousiast in de vega community. Mét restaurant suggesties! The veggie club, wauw bestaat die?!

  

 • Een vriendin van me informeerde me dat de keuze aan vegetarische gerechten in restaurant minimaal is. Er zit bijna overal vlees in. Volgens mij klopt dat wel!
  Zo ging ik laatst lunchen in een broodjeszaak en er waren maar 2 van de 10 broodjes zonder vlees. Eerder zou me dat niet opvallen.
  Mocht je zelf net vega zijn geworden dan is deze tips van een vriendin van mij top: check deze handige site om vega en vegan restaurants in jouw buurt te vinden.
 • Sommige mensen gaan er van uit dat ik nog wel scharrel of wild vlees eet… Mensen hoeven niet speciaal voor mij vleesvrij te koken, maar ik kies echt voor geen vlees, hoe eerlijk het ook in de supermarkt is terecht gekomen.
 • Ik kreeg ook kookboeken van vrienden die ook al besloten hebben te stoppen of minderen met vlees. Superlief, bedankt!

img_1825   img_1833

 • Dit is misschien wat tegenstrijdig met mijn post: ik eet nog wel vis en schaaldieren. Niet regelmatig, maar toch. Stoppen met vis en schaaldieren, daar ben ik (nog) niet klaar voor. Afgelopen week heb ik dus geleerd dat ik eigenlijk pescotariër ben, geen vegetariër.😏 Maar ik vind dat een naar woord dus ik zeg gewoon “ik eet geen vlees” voorlopig.

Omdat ik niet vaak vis eet slik ik overigens Forever Arctic Sea supplementen (nr. 376), rijk aan Omega-3 vetzuren (EPA en DHA) en onverzadigd vet. Deze vetten zijn gunstig voor het hart en de hersenen. Deze supplementen zijn oceaan-vriendelijk en verantwoord gehaald uit de diepzee.

forever_arctic_sea_376

 • Een vriendin van mij tipte me een superlekker vegetarisch recept waar ik dit weekend over blogde: ewrtenfalafel en soep met verse munt. Twee gerechtjes in één, cheap en onwijs lekker! Probeer eens uit.

 

 • Voor de mensen die zich druk maken of ik voldoende voedingsstoffen binnenkrijg. Ik ga mijn best doen voldoende vleesvervangers te eten die ook rijk zijn aan proteïne, ijzer, vezels en calcium zoals kokos, gedroogde vruchten, noten, zaden, haver, diversen kool, bonen en peulen. En wist je dat de pure Aloe Vera (nr. 15) van Forever Living vitamine B12 bevat? Dit is een bouwstof die vegetariërs en vooral veganisten op lange termijn missen omdat B12 alleen uit dierlijke voeding komt. Een tekort aan vitamine B12 is niet goed voor je algehele gezondheid zoals je immuunsysteem, hart/vaten en darmstelsel. Dat maakt Aloe Vera eigenlijk een must voor vegans.

Heb je zelf nog leuke tips? Laat ze achter in de reacties hieronder, ook voor andere lezers. Bedankt!

Gezonde groetjes,

Lisette Croese
Webshop
Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s