Afrikaanse dans workshop by Lisette

Afgelopen zaterdag 14 januari was ik uitgenodigd voor de Watoto winter fair, een charity evenement in Den Haag georganiseerd door een van mijn beste vriendinnen. Watoto is een christelijke organisatie die ontstaan is vanuit een lokale kerk in Oeganda. Watoto redt mensen, en brengt de nieuwe leiders groot. Zo hebben ze een bekend kinderkoor. Ze zijn afhankelijk van giften en sponsoring. Als je wilt bijdragen aan dit goede doel kun je ervoor kiezen om persoonlijk een moeder of kind te sponsoren.

Spontane dansworkshop
Aangekomen op de lokatie vraagt mijn vriendin of ik misschien last minute een (Afrikaanse) dansworkshop kan geven omdat er zojuist een artiest is uitgevallen. Of ik binnen 7 minuten klaar kan zijn? Als er geen nood was zou ze me niet vragen! Toevallig heb ik vanmiddag wel een top en hoofddoek met Afrikaanse print in mijn tas gestopt voor dit evenement, dus dat voldoet al aan het thema. En om bij mijn eigen motto “alles gebeurt met een reden” te blijven, besluit ik het na een ogenblik aarzelen te doen. Ik vraag een paar nummers aan bij de DJ, trek mijn kleding aan, oefen wat pasjes in de wc en sta opeens backstage. Daar gaan we!

Dankbaar
Ik ben verrassend rustig tijdens de workshop en de gasten lijken het leuk te vinden. Ik zoek veel contact met het publiek en de muziek werkt aanstekelijk. De workshop blijkt een succes. Mensen vragen me zelfs waar ze mijn lessen kunnen doen. Een klein lief meisje komt naar me toe en zegt: “ik vond dat jij heel mooi danst.” Ik smelt.. Als beloning mag ik een tweede workshop geven later in de middag. Ik ben zo dankbaar ben dat ik de mogelijkheid heb gekregen om vroeger salsa en theaterles te geven. Zo heb ik vaardigheden geleerd die mij de rest van mijn leven nog mooie momenten kunnen opleveren. Dit is ook waar Watoto voor staat. Leer een kind een vorm van kunst en hij/zij zal er later misschien zijn brood mee kunnen verdienen en anderen kunnen helpen.

Dit is een van de redenen waarom ik Healthy Living by Lisette ben gestart. Anderen inspireren op het gebied van beweging, met een gezond verstand leven en open staan voor andere culturen. Mocht je mij graag voor een workshop willen uitnodigen, stuur me een berichtje via het contactformulier.

Bedankt Watoto en mijn lieve vriendin voor deze mooie kans om mijzelf te laten zien. Gezonde groetjes,

Lisette

4 gedachtes over “Afrikaanse dans workshop by Lisette

  1. Naomi

    heel leuk, we zijn onwijs blij met je. Dansworkshop was een groot succes! We hebben in de zomer nog een Watoto Vriendendag. Een bedanktdag voor alle trouwe sponsors en donateurs. Als je in de buurt bent dan…..

    Geliked door 1 persoon

    • Hey Naomi, superleuk om te horen, bedankt! Het lijkt erop dat er zelfs een cursus uit volgt, dat is wel heel tof ook. Ik ben er vast weer bij in de zomer als ik in NL ben. Ik heb me nu aangemeld voor de nieuwsbrief bij Myra. Groetjes Lisette

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s