Meal preppen: alleen geschikt voor mensen zonder leven!

Lekker, simpel & snel naar een Healthy Lifestyle staat op het handboekje. Dat is niet helemaal waar.. Meal preppen is alleen geschikt voor mensen die geen leven hebben, kwamen Nicka en ik vandaag tot de conclusie. 

We hebben namelijk 6 uur van onze dag besteed aan ons project en zijn eigenlijk nog niet klaar.. We hebben wel onwijs veel geleerd en heerlijk gekookt! Hier een kort verslag en onze evaluatie.

Half 11 ging de deurbel. Nicka stond voor de deur zoals afgesproken. Ik schrik wakker uit mij bed. Shiiitt, verslapen! Gelukkig vindt Nicka het niet erg dat ik nog even mijn squats doe voordat we echt gaan beginnen.

Ons handboek is het uberdunne How to Meal Prep boekje van de Body & Fit shop. Er staan wat vleesgerechten in, maar die vervangen we door heerlijke gerechten van vega kookboeken die Nicka heeft meegenomen. Zij is zo goed voorbereid!!

 


We stellen eerst een weekmenu op en een boodschappenlijst van de producten die we nog niet in huis hebben.


Dan gaan we naar de Dirk en AH om alle boodschappen te halen voor deze week. Uiteraard hadden we al wat dingen in huis zoals kokosvet, olijfolie, noten, proteïne poeder, etc. Tegen een uur of 1 starten we met koken.

Nicka is verantwoordelijk voor het gebak en ik sta achter het fornuis. Zij bakt een bananenbrood en een appelcake (snacks & ontbijt) en ik kook voor ons lunch en dinner voor de komende 3 dagen. Meer kunnen we niet doen, want sommige gerechtjes kun je niet langer vers houden. We zullen dus woensdag opnieuw even in de keuken moeten staan.

Het is best lachen in mijn kleine keukentje. Zo laten we de olijfolie bijna aanbranden in de pan en maken vuurwerk in mijn magnetron door verdwaalde stukjes aluminiumfolie. Mijn obsessie om van al het eten een foto te maken bereikt extremen. De foto van het eindresultaat is namelijk nog niet mooi genoeg, dus we moeten last minute ook nog even wat pindakaas koekjes bakken voor de opvulling. Hihi. 😂


Rond 17 uur vertrekt Nicka bepakt en bezakt naar huis. We hebben een korte evaluatie gemaakt van onze prepdag:

 1. Tering, meal preppen duurt lang!
 2. Het parelgort met witte bonen en gegrilde asperges recept was echt yum!
 3. Wel lekker veel eten zo in de koelkast.
 4. De appelcake heeft niet zo veel smaak, volgende keer meer fruit en kaneel gebruiken.
 5. We zijn doodmoe nu en ik heb nu spierpijn in m’n bil, maar dat kan ook van de squats komen.. 😴😅
 6. Het koste echt geen drol: €32 per persoon voor eten voor 1 hele week!
 7. Wel gezellig dit!
 8. Omdat we vleesvrij eten hebben we heel bewust de vleesgerechten vervangen door bonen, eieren, linzen en noten, met behulp van de kookboeken. Supergoed! 🥕
 9. Ik moet echt vaker mijn kookboeken gebruiken!
 10. Dit is alleen voor mensen weggelegd die geen leven hebben en een hele vrije zondag! We zijn er klaar mee!😅

Ondanks dat we een lange dag hebben gehad was het gezellig, hebben we een gezond menu voor de hele week, hebben we maaltijden op voorraad en ook nog eens veel geleerd! Of ik dit elke zondag ga doen… ik denk het niet. Maar het weekmenu is wel iets wat ik erin wil houden.

Fijne zondag allemaal!


Gezonde groetjes,

Lisette & Nicka
Contact
Webshop

Gebruikte kookboeken:
How to Meal prep – Body & Fit
Vegalicious – Alice Hart

6 gedachtes over “Meal preppen: alleen geschikt voor mensen zonder leven!

  • Nou achteraf ben ik er heel erg blij mee hoor: het is wel weer gebleken dat als ik een eet kalender heb, ik echt alleen eet wat daarop staat en dus veel gezonder!
   Wat ik deze week weer heb gedaan is 1 x grote boodschappen op zondag voor maaltijden voor de hele week.
   De afgelopen dagen mealprep ik ongeveer elke twee dagen. Dus elke keer voor ca. 2 dagen vooruit. En ik ben nu een bananenbrood op werk aan het bakken hahahaha xx

   Like

 1. Pingback: Meal preppen: toch wel chill! | Healthy Living by Lisette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s