Sport

Sporten is heel belangrijk voor mij. Ik haal er energie uit, ik voel me er fitter door en ik merk dat mijn zelfvertrouwen groeit als ik voldoende sport. Als ik gemotiveerd ben ga ik zeker 3-5 keer per week sporten. Sport ik te lang niet, dan voel ik vaak moe, futloos en zelfs vaker hongerig. Ik blijf dus graag in beweging!

Ik heb vrijwel (bijna) nooit stilgezeten en volgens mij heb ik alle sporten wel een keer uitgeprobeerd. Ik was denk ik snel uitgekeken op een hobby want in mijn jeugd heb ik van alles uitgeprobeerd en nog steeds probeer ik alles uit: zwemmen, tennissen, dansen, paardrijden, capoeira, surfen, hardlopen.

Tot een paar jaar geleden was ik een enorme dansfanaat. Ik zat in een salsa showteam en trainde ca 7 uur per week, daarnaast gaf ik een tijdje dansles en trad ik op, en zat ik op moderne dansles. Doordat ik danste en optrad moet ik toegeven dat mijn zelfvertrouwen enorm is toegenomen. Door diverse omstandigheden, waar ik eerder al over blogde, ben ik gestopt met dansen.

In januari 2015 wilde ik lichamelijk wat fitter worden dus deed ik een proefles crossfit. Ik was meteen verslaafd en deed dit heel intensief gedurende 1,5 jaar in Amsterdam. Door crossfit is mijn lijf echt een stuk strakker geworden en mijn armen en benen zijn gespierder en gedefineerder. Daar ben ik heel erg blij mee want dat was eerder niet zo!

In de zomer 2016 starte ik met een nieuwe uitdaging: een achtste triathlon! Wat een ervaring zeg. Lees hier mijn blog over mijn triathlon ervaring. Ik vond het superspannend en zou misschien volgend jaar best weer een triathlon willen doen.

Sinds kort ben ik gestart bij de Robby Nelson Training Club, aangeraden door een vriendin van mij. De Double Trouble training is mix van circuittraining, intervaltraining, bokscombinaties en/of kickboks combinaties waarbij alle spiergroepen worden getraind. Ik heb al 1 proefles gedaan en voelde gelijk al dat dit goed is voor mijn buikspieren en core! Volg mij op instagram om op de hoogte te blijven van mijn dagelijkse sportiviteiten.