Mijn ervaring Zevenheuvelenloop! 

Het idee om de Zevenheuvelenloop te gaan doen is nog geen 2 maanden geleden geboren.. Ik ben nooit echt een goede hardloper geweest: ik was geen snelle renner, ik kon het niet lang volhouden, ik kreeg snel pijn in mijn zij of mijn heupen en ik beleefde er niet veel plezier aan.

Hardlooptraining
Ik heb 3 jaar geleden getraind met een app voor een afstand van 10km. Ik was toen best goed getraind maar ik heb de 10km loop nooit meer gedaan en daarna ben ik zo goed als nooit meer gaan hardlopen.

Dus toen ik begon met crossfit in januari 2015 moest ik dus van voren af aan mijn (hardloop) conditie trainen. Fitter werd ik wel maar ik was nog zo vaak snel buiten adem en het voelde heel zwaar. In augustus starte ik zoals jullie weten met de Aloe Vera Clean9 (C9) kuur en tijdens deze periode haalde ik met gemak 4km: ik was nog wel langzaam, maar niet buiten adem.

Argi+
De Aloe Vera gel drink ik nog steeds dagelijks want ik voel dat het mijn lijf goed doet. Sinds september ben ik ook de Argi+ gaan drinken. Argi+ bevat de perfecte mix van het aminozuur L-Arginine en verschillende synergetisch werkende vitamines. Gemengd met voldoende water vormt het de ideale voedzame drank voor sportieve mensen met een hoge spierbelasting. Argi+ geeft je lichaam de boost om de gehele dag  fit te voelen. De Argi+ is veilig voor (top)sporters maar ook zeker aan te raden voor mensen die zich af en toe futloos voelen of een energieboost nodig hebben.

Ik besloot te testen wat de Argi+ voor mij kon betekenen, dus ik ging 2 maanden geleden een rondje hardlopen. Na een schepje Argi+ gemengd met water gedronken te hebben ging ik rennen: 5 km had ik me voorgenomen. Maar na 5 km dacht ik: ik kan nog wel even door.. Dus toen heb ik de 10 km gehaald. Mijn herstel verliep voorspoedig: ik had alleen de volgende dag een beetje stijve enkels, verder nergens last van. Ik was echt onder de indruk want ik heb de laatste tijd niet specifiek hardlooptraining gedaan.  

Twee weken later besloot ik 12 km te gaan rennen, wederom met Argi+. Deze sessie was best pittig want ik had tegenwind hier en daar, maar op wilskracht heb ik het toch zeker gered. En wederom vrijwel nergens last van.

Doel stellen
Toen besloot ik iets radicaals en schreef me in voor de 15 km Zevenheuvelenloop! Als ik 12 km non-stop rennen aankon, kon ik 15 km vast en zeker aan. Snelheid maken was geen prioriteit; gewoon volhouden.

Maar volgens mijn buurvrouw moest ik eigenlijk de kilometers wel in mijn benen hebben, dus 2 weken voor het evenement ging ik voor een 15km non-stop run. Deze duurloop ging me wel makkelijker af dan de 12km van laatst. Ik was er klaar voor!

Over die afstand zat ik dus niet zo in, maar die 7 heuvels.. daar was ik bang voor! Hoe steil zou het zijn? En zou ik ze gaan aftellen van ellende?  

Mijn Zevenheuvelenloop ervaring
De eerste 5 km van de Zevenheuvelenloop verliep voorspoedig. Een beetje waaierig was het, maar we renden vooral over vlakke weg. Gedurende de volgende 5 km kwamen we aan in de bossen en daar kwam meer variatie in de route. Het uitzicht wordt nog mooier en uitgestrekter, er zijn meer bochtjes en ik ondervind de eerste hoge heuvels. Het is pittig maar te doen. Gelukkig worden we bijna overal aangemoedigd door mensen langs de kant van de weg. Kinderen geven me high fives, en sommige mensen roepen mijn naam: “kom op Lisette!” Wauw, lief!

De heuvels houden me zo bezig als verwacht ik heb het wel bloedheet: ik ben veel te warm aangekleed. Oh ja, en wat ook opvalt is dat iedereen sneller is dan ik! Echt duizenden mensen rennen me voorbij: van kinderen tot opa’s en oma’s. Ik houd mijn eigen langzame tempo aan.

De 7 heuvels aftellen heb ik helemaal niet gedaan, het hadden er wat mij betreft net zo goed 6 of 8 kunnen zijn. Alleen één heuvel in het bijzonder valt me zwaar.. Het is één van de laatste en ik kom amper vooruit, zulke korte stappen maak ik.

Nog maar 2 kilometers
Aangekomen bij 13 km word ik gebeld. Niet zo handig maar ik neem toch op. Het was mijn zus uit Zuid-Afrika: “ben je al klaar?”. “Nog 2 km, Syl!” roep ik. “Whoohoo GoGoGo, je kan het!” roept ze. We hangen op. Op dit moment krijg ik een enorme mentale energie boost: nog maar 2km, ik ben er bijna! Ik ga het gewoon redden! Dan gaat het ook regenen en voorbijgangers moedigen ons nog meer aan. Ik word er helemaal emotioneel van..

Nog maar 750 meter te gaan en dan komt de man met de hamer: ik kan niet meer. Mijn benen willen nog best, maar mijn energie is opeens, poef, weg. Een meneer langs de kant ziet het aan me en moedigt me aan. Weer een traan in mijn ooghoek. Ik ga iets langzamer rennen, maar ik houd vol, ik zie de finish lijn al!  

Ik haal de 15 km van de Zevenheuvelenloop in 1:54:02 uur. Dit is 4 minuten langzamer dan mijn vorige 15 km. Als prijs krijg ik na de finish een medaille, een flesje energiedrank en een welverdiende knuffel van mijn vriendin Hendriek (zij was al na 1:21 klaar!). Wat een overwinning!

Trots
Ik ben supertrots dat ik mee heb gedaan aan de zevenheuvelenloop. Het was een spontane beslissing om mee te doen, maar ik had vertrouwen in mezelf dat ik het kon.

Vrijwel direct na deze run zei ik: nooit meer! Maar inmiddels sta ik toch wel open voor mogelijkheden. Dan moet ik vooraf zeker meer techniek en interval training doen.

Voor mij was dit een motivatie test. Ik had een doel: ik wilde iets bereiken wat ik eerder nooit had bereikt in mijn leven en ik heb het gered! Bedankt voor de support!

Heb je interesse in de Argi+ uit te proberen? Bestel deze dan via mij of mijn webshop. Voor persoonlijk advies stuur me een berichtje.

Gezonde groetjes,

Lisette
Zelfstandig Forever Business Owner
Webshop
Contact