Surfen in Mexico

Terwijl ik in Mexico zat deelde ik mijn blog over mijn Zevenheuvelenloop. Ik sliep die nacht in een sjieke airport hotelkamer in Mexico City nadat we onze vlucht naar Oaxaca hadden gemist. Ik sliep die nacht 2 uur.. Maar ondanks hier en daar wat korte nachten slapen was de reis geweldig leuk! Ik ben 12 dagen lang met hele leuke collega’s op reis in Mexico geweest en we hebben zo veel gezien, ongelovelijk!

We zijn gevlogen op Mexico City en vanaf daar zijn we naar het noorden gereisd: Tolantongo en Huesteca Potisina, waar we prachtige dingen hebben gezien en meegemaakt: van uren badderen in hot springs midden in de jungle, tot kayaken en springen van een waterval van 8 meter hoog!!


Vanaf Tampico airport hebben we een binnenlandse vlucht genomen naar Oaxaca. Wat een te gekke stad is dat! Het is een soort kleurrijke, koloniale, gezellige studentenstad: veel mensen op straat, lekkere eettenten en restaurants, barretjes. Hier moesten wij natuurlijk aan de Mezcal! Mezcal is een soort tequila, gemaakt van de Argave plant. En geloof het of niet: deze lijkt net een Aloe Vera plant, haha!

Tortilla’s, enchiladas en bier
We waren veel onderweg en bij de benzinestations hadden ze werkelijk alleen snoep en chips! We aten 3 keer per dag enchiladas, tortillas en bonen, heeeeerlijk! Een Sol biertje hier, een Mezcal daar.. En voor je het weet kijk je naar je buik en denk je: Hmm zal dat er ook weer af gaan? Haha!

Maar ik besloot te genieten in Mexico: af en toe wat fruit te eten waar verkrijgbaar, of heel af en toe wat tortillas te laten staan. Heerlijk, dat moet ook kunnen toch?! En in de ochtend deden we af en toe een laagdrempelig WODje, of een yogasessie om te compenseren.

Vanaf Oaxaca hebben we ook Puerto Albán bezocht waar je de indrukwekkende ruines kunt zien van de Zapotekas (heel kort door de bocht: een soort Maya’s).  

Na ons bezoek aan Oaxaca zijn we gereden via Hierve el agua (zie foto hierboven) via Bamba Beach naar Puerto Escondido, gelegen aan de zuidwestkust van Mexico. In Puerto Escondido kregen we Spaanse les en surfles. Allebei kon ik al een beetje, maar een beetje ophalen kon geen kwaad natuurlijk.

In Puerto Excondido mochten we eindelijk 3 nachten verblijven! Wat een Godsgeschenk, want we waren best moe van het moeten verkassen elke avond. En het was (eindelijk) tropisch warm, ook de temperatuur van het zeewater was goed.


Wat heb ik hier genoten zeg. Wij verbleven in La Punta, Puerto Escondido. Dit is zo’n typisch surf dorpje uit je dromen aan het strand: lekker relaxt, no stress, aloha, my way of living als het even kan! Na 8 dagen sjeezen door Mexico met sommige dagen weinig slaap was dit wat we nodig hadden.

Spaanse les en surfles in Puerto Escondido, Mexico
Ik had priveles en mijn Mexicaanse docent was geweldig! Ook mijn surflessen gingen lekker. De laatste dag pakte ik een golf (een lefthander), die boven mijn hoofd uitstak. Ik schrok er zelf nog een beetje van dat ik nog met twee benen op mijn board stond terwijl ik met een noodgang linksaf over de golf sjeesde! Ik was stoked: de adrenaline stijgt, je betrapt jezelf erop dat je “whooohooohoo” roept.. Ik kijk naar het strand: en ik zie al mijn collega’s met hun armen in de lucht juigen! Wat een sensatie, wat een succesvolle afsluiter van Mexico. Want ‘vandaag’ vliegen we al weer terug naar Mexico City en ‘morgen’ naar huis..

Echt, bedankt KILROY en Bamba Experience, voor deze toffe reis! Deze ga ik niet meer vergeten!

Mexicaanse griep?
Terug aangekomen in Nederland ging ik lekker weer sporten, deed ik gezonde boodschappen en kocht fruit. Ik was er weer klaar voor.. Maar toen werd ik ziek. Eerst dacht ik nog dat ik Chikungunya of Dengue had want ik had ontzettende spierpijn, maar het bleek gewoon een hele nare griep! Een antibiotica kuur en lieve vrienden en familie die met soep en bloemen kwamen, brachten me weer op de been.

Weer beter en terug in de crossfit box!
Inmiddels ben ik weer beter en heb energie voor 2! Ik ben weer aan het sporten maar ik merk dat ik kracht verloren heb. Een week ziek zijn heeft ervoor gezorgd dat ik best wel ben afgevallen. Wat er in Mexico aan is gekomen is er weer af zeg maar. Een week gewoon weer lekker eten en dat komt het wel goed. Daar maak ik me geen zorgen om. Op naar een FIT 2016!


Gezonde groetjes,

Lisette

Webshop
Contact